Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Δείτε εδώ τις σχετικές πληροφορίες

Kατανομή υποψηφίων ΓΕΛ με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Βαθμολογικά Κέντρα, έτους 2024

Δείτε εδώ την απόφαση

Συμμετοχή του Σχολείου μας στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας 2024

Η ομάδα επιχειρηματολογίας του Σχολείου μας έλαβε μέρος τoΣάββατο 13 Απριλίου στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας ΓΕΛ  Ανατολικής, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής που διοργανώθηκαν  φέτος από το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος».  Οι μαθητές και μαθήτριες μας Σωτηρία Άτσου, Μαρία Μαγδαληνή Καπέλλα, Οδυσσέας Κασκαρίδης, Μαριάννα Μιχαλούδη και Γεωργία Ουζούνη, από τη Β΄ τάξη, διαγωνίστηκαν με σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης σημειώνοντας πολύ υψηλή βαθμολογία. Τα επαινετικά και  ενθαρρυντικά σχόλια των κριτών  ολοκλήρωσαν την ξεχωριστή εμπειρία της συμμετοχής τους στους  αγώνες και τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν να ασκούνται στην «τέχνη της πειθούς».

Συνοδοί της ομάδας ήταν οι καθηγήτριες Μαρία Παπαζήση (ΠΕ02) και Αθανασία Τιμπλαλέξη (ΠΕ02),  ενώ η έμπειρη συνάδελφος Μαλαματένια Αλατά (ΠΕ02) μας τίμησε με την παρουσία της και ενίσχυσε τα παιδιά στην προσπάθειά τους. Την ευχαριστούμε πολύ και συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και μαθήτριες  μας για την πορεία τους στους αγώνες!

 

 

 

Ημερίδα- Σεμινάριο εμβάθυνσης στα Μαθηματικά των πανελλαδικών εξετάσεων

Τη Δευτέρα 08/04/2024 στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας ημερίδα σε σχέση με τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με καλεσμένους ομιλητές τον κ. Θωμαϊδη Ι. (Δρ. Μαθηματικών και τ. Σχολικός Σύμβουλο) και τον κ. Μπαρούτη  (Μαθηματικός, 3ο ΓΕΛ Σταυρούπολης). Στο σεμινάριο θα γίνει ανασκόπηση μιας αντιπροσωπευτικής κατηγορίας θεμάτων που έχουν τεθεί στις πανελλαδικές εξετάσεις Μαθηματικών τα προηγούμενα χρόνια και καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της εξεταστέας ύλης.  Παράλληλα θα εξεταστεί με ποιο τρόπο η «μεθοδολογία» που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη διδασκαλία αυτών των θεμάτων στην Γ΄ Λυκείου συνδέεται με τις γνώσεις για την επίλυση των εξισώσεων που έχουν αποκτήσει οι μαθητές στις προηγούμενες τάξεις.

 

Το σεμινάριο έχει διαδραστικό χαρακτήρα που διευκολύνει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών που θα το παρακολουθήσουν.

Διδακτική Επίσκεψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Οι μαθητές και μαθήτριες  των Ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ τάξης σήμερα Τρίτη, 2 Απριλίου 2024, πήγαν … στο Πανεπιστήμιο!!! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας Προσανατολισμού και της διδασκαλίας του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός» επισκεφθήκαμε την Κεντρική Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ. Εκεί ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Επιστημονικού Αναγνωστηρίου από τον Υποψήφιο Διδάκτορα στην  Έδρα Ποντιακού Ελληνισμού της Φιλοσοφικής Σχολής, κ. Νίκο Μισολίδη ο οποίος εξιστόρησε σύντομα την πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού στους αιώνες και παρουσίασε το έργο της ομώνυμης  Έδρας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ για την ανάδειξη της ιστορίας του Πόντου.   Στη συνέχεια, τα παιδιά  είχαν την ευκαιρία να δουν από  κοντά σπάνιο αρχειακό υλικό  από τη Συλλογή Αρχείων της Μαύρης Θάλασσας, η οποία στεγάζεται στον χώρο,  και να γνωρίσουν βιωματικά την ιστορική του αξία με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του αρχειονόμου – βιβλιοθηκονόμου της Βιβλιοθήκης, κ. Ευστάθιου Αμανατίδη. Στο τέλος, ο ίδιος, απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών, περιέγραψε με απλό και σαφή τρόπο το επιστημονικό πεδίο μελέτης και τις εργασιακές αρμοδιότητες των αρχειονόμων – βιβλιοθηκονόμων  καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στον τομέα αυτόν. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κυριάκο Χατζηκυριακίδη, Επίκουρο Καθηγητή της Έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ, για την πολύτιμη συνδρομή του στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ως συνοδοί οι εκπαιδευτικοί: Ευθύμης Γάτσος (ΠΕ02), Ανθή Μαυρίδου (ΠΕ07) και Αθανασία Τιμπλαλέξη (ΠΕ02).

Περισσότερα Άρθρα...

Χάρτης

 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας

4o ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Μοναστηρίου 326 ΕΥΟΣΜΟΣ - 54628

Τηλέφωνα: 2310709535, 2310764950, 2311232371

E-mail: mail@4lyk-evosm.thess.sch.gr