ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

"ΑΠ' ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΕΡΧΟΜΑΙ..."

Το 4ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 101 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και 100 από την υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης παρουσίασε τη Δευτέρα 15 Μαϊου 2023 (10:00 π.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «ΑΠ’ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΕΡΧΟΜΑΙ…».
Η εκδήλωση είχε ως θέμα τη ζωή του ελληνικού στοιχείου στα μικρασιατικά παράλια πριν την Καταστροφή, την πυρπόληση της Σμύρνης από τους Τούρκους, τον ξεριζωμό των Ελλήνων και την εγκατάστασή τους στον ελλαδικό χώρο, όπου και ενσωματώθηκαν.
Μαθητές της θεατρικής ομάδας και εκπαιδευτικοί του σχολείου δραματοποίησαν αποσπάσματα από τα Ματωμένα Χώματα της Δ. Σωτηρίου, αφηγήθηκαν αληθινές και συγκινητικές ιστορίες προσφύγων και αποτύπωσαν με νότες μερικές όψεις αυτής της ενδιαφέρουσας και δακρυόεσσας ιστορικής περιόδου για τη χώρα μας.
Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση το σχολείο μας, πέρα από το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός που θέλησε να αναδείξει, έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεργαστούν και να συμπράξουν από κοινού, ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας τις μεταξύ τους σχέσεις.
Στο θεατρικό δρώμενο έπαιξαν οι: Άτσου Ιωάννα, Γρηγοριάδης Λευτέρης, Κορσαββίδου Ερμιόνη, Κώστογλου Ερμιόνη, Λόγγρου Στυλιανή, Μιχαλούδη Μαριάννα, Μπαμπίνα Αποστολία
Αφήγηση γεγονότων: Κασκαρίδης Οδυσσέας, Παύλου Μαριέττα, Πολυχρονίδου Φωτεινή
Μαρτυρίες προσφύγων: Ευαγγελία Χατζηαβραμίδου, Θεοδώρα Σιδέρη
Μουσικοί: Λιόνης Βασίλης, Πασχαλίδης Βασίλης.
Τεχνική υποστήριξη: Μιχάλης Κουσκουρίδης
Τραγούδησαν τραγούδια της Σμύρνης οι εκπαιδευτικοί: Αλατά Μ, Ιωαννίδου Ζ, Παυλίδου Μ, Πρωτιβιώτης Η, Σερταρίδου Μ, Σιούτη Κ, Τσιουμπανίκα Ν
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γάτσος Ε. (επιμέλεια κειμένων και μαρτυριών των προσφύγων), Γκαϊδέ Μ. (επιμέλεια θεατρικού), Ιωαννίδου Ζ. (μουσική επιμέλεια)
 
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "40 reл ΕΥΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ <<Αω τη Εμύρνη έρχομαι...> 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δευτέρα 15 Μαίου 2023 I 'Ώρα: 10.00"Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και κείμενο

Χάρτης

 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας

4o ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Μοναστηρίου 326 ΕΥΟΣΜΟΣ - 54628

Τηλέφωνα: 2310709535, 2310764950, 2311232371

E-mail: mail@4lyk-evosm.thess.sch.gr