ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

  

Στις 18/1/2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου με 30 μαθητές της Α΄ Λυκείου στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος: «Ονειρεύομαι έναν κόσμο, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουμε ίσα δικαιώματα στην ποιοτική εκπαίδευση, τη δουλειά (όχι δουλεία) και την ευημερία. »

Στις 24/1/2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου με 31 μαθητές της Β ΄ Λυκείου στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος: «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ? ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑ : ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΦΑΚΟΥ»

Στις επισκέψεις αυτές οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα εκπονημένο από τους υπεύθυνους του Μουσείου με επικεφαλής την κυρία Δελιδάκη Ειρήνη κατά τη διάρκεια του οποίου, αφού ξεναγήθηκαν στο μουσείο και ενημερώθηκαν για τον τρόπο γυρίσματος μιας ταινίας, συμμετείχαν ενεργά σε δράση κατά την οποία γυρίστηκαν ενδεικτικά μερικές σκηνές της προς δημιουργία ταινίας, που θα υλοποιήσουν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου, βασισμένης στο βιβλίο της κυρίας Καραμάνου Εύας, «ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ».

  Στη δράση αυτή οι μαθητές πραγματοποίησαν εναλλακτικά ρόλους, όπως σκηνοθέτη, κάμεραμαν, ηχολήπτη. Αξιολογήθηκε ως μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία από τους μαθητές, κατά την οποία ανακάλυψαν νέα ενδιαφέροντα, κατανόησαν τη σημασία της συνεργατικότητας και γεύτηκαν τη χαρά της δημιουργίας και του αποτελέσματος  μιας ομαδικής εργασίας.    

Χάρτης

 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας

4o ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Μοναστηρίου 326 ΕΥΟΣΜΟΣ - 54628

Τηλέφωνα: 2310709535, 2310764950, 2311232371

E-mail: mail@4lyk-evosm.thess.sch.gr