Δεν αντιλέγω, αλλά…

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Επιχειρηματολογίας του σχολείου μας (Μαρία-Μαγδαληνή Καπέλλα, Οδυσσέας Κασκαρίδης, Μαρία Μακρίδου, Μαριάννα Μιχαλούδησυμμετείχαν το Σάββατο 17/02/2024 στο 1ο Φεστιβάλ Αντιλογίας, που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη και το 2ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας. Εκεί εργάστηκαν ομαδικά, ακόνισαν τη σκέψη τους και  πήραν μέρος σε φιλικούς αγώνες Λόγου - Αντιλόγου με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την πολύ καλή τους εμφάνιση στους αγώνες  και ιδιαίτερα στην μαθήτριά μας Μαρία-Μαγδαληνή Καπέλλα, της Β΄ τάξης, που διακρίθηκε ανάμεσα στους είκοσι καλύτερους ομιλητές της διοργάνωσης καταλαμβάνοντας τη 12η θέση! Η σημερινή εμπειρία ήταν πολύ ευχάριστη για όλους μας και ανυπομονούμε να την ξαναζήσουμε!

Εκτός από την υπεύθυνη του Ομίλου, Αθανασία Τιμπλαλέξη, τα παιδιά ενισχύθηκαν και εμψυχώθηκαν από την εκλεκτή συνάδελφο και πολύπειρη στους αγώνες επιχειρηματολογίας, κ. Μαλαματένια Αλατά, την οποία ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία και την πολύτιμη  βοήθειά της!

 

 

 

Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ.

Δείτε εδώ σχετικά

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ 4ο ΓΕ.Λ. ΕΥΟΣΜΟΥ

Με έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και Γ3 του σχολείου μας τίμησαν σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2024 την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας! Κατασκευάζοντας οι ίδιοι επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα την ελληνική γλώσσα (τύπου taboo) επιδόθηκαν σε λεκτικούς διαξιφισμούς και σε γλωσσικές διαμάχες με νικήτρια ομάδα αυτήν του Γ2 (τελικό σκορ 40-37). Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία με ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα αλλά και με διασκεδαστικό τρόπο να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να γνωρίσουν τον ανεξάντλητο πλούτο του γλωσσικού μας πολιτισμού!

Δείτε εδώ τις λέξεις στο παιχνίδι τύπου taboo που έπαιξαν τα δύο τμήματα της Γ' Λυκείου, χωριστείτε και εσείς σε δύο ομάδες, πάρτε μία κλεψύδρα και δοκιμάστε τις γνώσεις σας...

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασία Τιμπλαλέξη – Ευθύμιος Γάτσος

 

 

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής μας, ανακοινώνεται εκ νέου το τελικό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μια μικρή αλλαγή την Παρασκευή 9/2 στις 11.30 π.μ., όσον αφορά στην προσθήκη παρουσίασης του Τμήματος της Ιατρικής.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 09.00 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της διήμερης εκδήλωσης «Μαθαίνω πριν  Σπουδάσω 2024» με μια σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) κατά το σχολικό έτος 2023-24. Επισυνάπτουμε εκ νέου το πρόγραμμα προς διευκόλυνσή σας.

Δείτε εδώ το τελικό πρόγραμμα ΑΠΘ και εδώ του ΠΑΜΑΚ

Φιλο-λογοτεχνικές συναντήσεις στο 4ο

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας σήμερα την εκλεκτή φιλόλογο, MA Δημιουργικής Γραφής και λογοτέχνιδα, κ. Αγγελική Τανίδου,  με αφορμή την έκδοση της πρώτης της συλλογής διηγημάτων με τίτλο «Αναμνηστική Δόση». Η κ. Τανίδου συναντήθηκε με μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης και συζήτησε μαζί τους για τη λογοτεχνία και την περιπέτεια της (συγ)γραφής. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις  σε μια ενεργή συγγραφέα της πόλης και να ανταλλάξουν απόψεις για τους προβληματισμούς που τους δημιουργήθηκαν μετά την διδασκαλία τεσσάρων διηγημάτων της στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Την εκδήλωση συντόνισαν και επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι Αθανασία Τιμπλαλέξη και Ευθύμιος Γάτσος.

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Χάρτης

 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας

4o ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Μοναστηρίου 326 ΕΥΟΣΜΟΣ - 54628

Τηλέφωνα: 2310709535, 2310764950, 2311232371

E-mail: mail@4lyk-evosm.thess.sch.gr